Human Design 

Human Design is een systeem dat een synthese is van verschillende oude en nieuwe wetenschappen zoals astrologie, I Tjing, Kaballa, Chakra-onderwijs en kwantumfysica, biogenetica en biochemie. Het systeem werd "ontdekt" en gemanifesteerd door Ra Uru Hu in 1987 toen hij een mystieke ervaring had op Ibiza met een stem die hem de geheimen van het universum uitlegde en de basis voor dit systeem introduceerde.

Wat laat Human Design je zien?

Het Human Design System toont je genetische blauwdruk en geeft inzicht in wie je bent op het gebied van levensenergie, talenten en obstakels. Het is gebaseerd op formules en integreert de persoonlijkheid met het lichaam. Het gaat ervan uit dat ieder mens uniek is en goed zoals hij is. 

Met Human Design wordt helder waar je door andere mensen of de omgeving wordt geconditioneerd. Hoe je cognitief en emotioneel gezien bent ontworpen. Boosheid, angst, verdriet. Depressie, stoornissen ... en we noemen het een psychische aandoening of stoornis. En alle aandacht gaat naar het probleem, terwijl dit een manifestatie is van jouw niet-zelf. Human Design laat je levenskracht (talenten) zien, maar ook waar je gevoelig bent voor de buitenwereld en waar je overlevingsstrategieën ontwikkeld worden. 

Human Design is iets nieuws, iets heel anders. Niet te vergelijken met welke zelfhulpmethode dan ook omdat er niets veranderd of verbeterd hoeft te worden. De focus ligt op acceptatie en overgave.

 

De Bodygraph of lichaamsgrafiek is de landkaart

Wij werken met een lichaamsgrafiek als je persoonlijke landkaart. Deze persoonlijke kaart wordt gecreëerd door twee imprints samen te voegen. Design en Persoonlijkheid. Het eerste moment is ongeveer 88 dagen voor de geboorte, dat noemen we Design, het is je onbewuste blauwdruk. Dit is te herkennen aan de rode lijnen. Dan is er de imprint van het moment van geboorte en dat is je Persoonlijkheid, degene die je dénkt dat je bent, de zwarte lijnen. Samen maken ze jouw blauwdruk. De stand van de planeten bepalen welke 26 hexagrammen (de nummers in de kaart) worden geactiveerd. 


Het leven draait om keuzes maken. Ga maar na, waar sta je nu?
Met Human Design krijg je een strategie en autoriteit om voor jou de juiste keuzes te maken. In een reading leg ik het graag allemaal uit. Belemmerende overtuigingen ontstaan in de openheid van je lichaamsgrafiek. Het experiment is om je daarvan bewust te worden. Het denken kan geweldige dingen doen, inventief zijn, analyseren, filosoferen en berekenen, maar deze mind weet niet wat voor jou de correcte beslissing is. Je zou kunnen zeggen dat je schaduw voortkomt uit onwetendheid over wie je bent, en vanuit overtuigingen over jezelf. Denken dat je iets moet zijn wat je niet bent of hebt (je openheid in Human Design)

 

Bewustwording over jezelf vanuit het experiment, door het observeren van je gedachtepatronen en het gaan (h)erkennen. Zo kan je met zachte ogen naar jezelf kijken. Deze manier van ‘zijn’ en acceptatie leidt tot een ander nieuw bewustzijn. Dat van de passagier die zich overgeeft aan het leven en tegelijkertijd zijn eigen plek inneemt.


Niet moralistisch, geen goed en fout

Het klinkt misschien vaag, een strategie gebaseerd op je geboortedatum, maar het is niet iets om te geloven. Human Design wordt soms de nieuwe astrologie genoemd, maar het is vooral een experiment, niet moralistisch, want er is geen goed of fout. Er is ook geen doel of resultaat te behalen. Op basis van je ervaringen ontwikkel je de inzichten over jezelf.

Wanneer je de lichaamsintelligentie vertrouwt, zal je een meer vervullend leven leiden!

Lichaamsintelligentie

In je blauwdruk bevindt zich je lichaamsintelligentie en de 'consistente' energie in de gekleurde centra. Hier bevindt zich je natuurlijke levenskracht. Zo’n centrum wordt gekleurd wanneer centra via kanalen met elkaar zijn verbonden en de energie kan stromen. Er ontstaat dan iets heel nieuws. De som is meer dan het geheel van de delen. Dit is een kwantumaspect. Het is altijd in jou, je kunt erop vertrouwen. Of je je daarvan bewust bent, hangt af van de kleur van de lijnen die erbij horen.

Wat kan Human Design voor je betekenen?

Human Design geeft je allereerst een compleet en uniek beeld van jezelf. Het is een instrument om tot zelfacceptatie en zelfliefde te komen. Maar het leert je ook veel over anderen en geeft inzicht in de wereld, relaties, opvoeding, onderwijs en de toekomst!

"Het mooiste is het om ouders inzicht te geven in de designs van hun kinderen. Had ik maar geweten dat ik thuis de enige was met de emotionele autoriteit, dan had ik me misschien minder vaak schuldig gevoeld. Of hadden mijn ouders het maar geweten, dat had ze zoveel inzichten gegeven en kopzorgen bespaard.  Een familie analyse (penta) laat precies zien wie welke energie inbrengt in een gezin. Geen goed of fout, maar inzicht en begrip in jezelf, je partner én je kind(eren). Veel ouders maken zich weleens zorgen om een kind. Door het design te analyseren en met de ouders te bespreken, blijft het kind in zijn eigen kracht. Het ondervindt er geen last van, wordt niet geconditioneerd met een overtuiging dat er iets mis is met hem of haar. Zogenaamde probleemkinderen veranderen in de meeste gevallen wanneer de omgeving (ouder) verandert. Vernieuwde inzichten en de onderlinge relatie tussen ouders is van invloed. Twee designs naast elkaar leggen geeft direct een beeld waar de energie stroomt en waar de triggers zitten. De ouder ziet het totale plaatje, niet alleen het probleem. Ouders halen opgelucht adem als ze niet alleen de oorzaken helder zien, maar ook een beeld krijgen van de mogelijkheden en talenten die het kind heeft. Kinderen krijgen eenvoudige tools voor strategie en autoriteit om te leven volgens hun design. Het is zo eenvoudig dat je het bijna niet kan geloven! Geen gepsychologiseer, geen verhalen maar een visuele weergave van de energiestroom.

 

In 2019 was mijn 2-jarige basisopleiding afgerond, en in 2020 ben ik opgeleid door Ilse Sendler en Martin Grassinger van Human Design World Wide als analist voor de basisreadings. Ik geef individuele readings en workshops voor particulier en bedrijf. Indien  een team of bedrijf uitbreiding zoekt, kan ik advies geven over de meerwaarde van potentiële kandidaten op basis van hun design.

 

In januari 2023 is mijn boek gelanceerd, 'Grote mensen doen alsof, zelfbewust met Human Design'

Voor een gratis weergave van je design, check de website van  http://www.jovianarchive.com . Er zijn heel veel coaches die Human Design aanbieden, en volg daarin vooral je eigen strategie en autoriteit!"

Liefs,

Barbara   

 

Bovenstaand design is het mijne: Manifesting Generator, 6/2 profile, solar plexus (emotional) authority, triple split definition. Left angle Cross of Education  

 

De 6/2 staat voor Role Model Hermit. Iedereen met een 6e lijn in het profiel is voorbestemd om een transformatie mee te maken, door drie verschillende fasen in het leven. De eerste ca. dertig jaar is een tijd om uit te zoeken wat allemaal niet werkt,  experimenteren en aanpassen, de rol van de 3e lijn, de Martelaar. Dan probeer je van alles, en het gaat vaak helemaal niet goed, trial and error, een pessimistische fase, je krijgt te maken met moeilijkheden en zoeken naar hun soulmate. Rond het 30e breekt er een periode aan van afstand nemen, dit is de 'on the roof' periode, de 6 trekt zich terug, gaat observeren en leren. Dit is een optimistische fase, hier word je objectief omdat je de wereld van een afstandje bekijkt, en een innerlijke visie vanuit deze helicopterview kan ontwikkelen. Uiteindelijk rond het 50e levensjaar keert de 6/2 terug, komt hij 'van het dak af' en kan je als rolmodel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor anderen. Niet zozeer door wat je zegt maar vooral door wat je doet.  De 2-lijn is de kluizenaar, het natuurtalent, degene die het op zijn eigen manier doet, solistisch. Wordt vanzelf opgemerkt door de omgeving. Wacht eigenlijk altijd op 'the call'. Zal geroepen worden voor de specifieke rol die hij in het leven speelt. Dit is vooral van belang voor de derde fase.

Zo zijn er 12 verschillende profielen met ieder hun eigen specifieke kenmerken.

Ik geef diepgaande readings op het niveau van ATL (Analist Training Level). 

 

Voor mogelijkheden zie: readings