Teen talk by Ra (geschreven en vertaald van bestaande audio) 

Ra’s introductie voor tieners (NL)

 

"Hoe beter iemand zichzelf begrijpt, en de manier waarop hij of zij functioneert in de wereld, hoe eerder men een verschil kan maken in het leven.

 

Als je jong bent, wordt jou niet geleerd hoe je functioneert. Je krijgt allerlei voorbeelden om je heen en je volgt ze gewoon. De realiteit is dat op het moment dat je op de wereld komt, je onmiddellijk je eigen autoriteit opgeeft aan de mensen om je heen, of het nu ouders of leraren zijn. Dat is de kracht van conditionering van cultuur, van het gezin waarin je opgroeit, de manier waarop mensen dingen doen ... maar niemand vertelt je wat jou UNIEK maakt. Niemand vertelt je dat dat verschil in jou het fundament is van het leven dat je gaat leven.

 

Veel tieners hebben het in deze tijd erg moeilijk. Als je 200 jaar geleden 15 jaar oud was, werd je als een volwassene beschouwd. Je zou waarschijnlijk klaar zijn voor het huwelijk en kinderen en al werken vanaf je 8e. We leven in een heel andere wereld nu. Alle biologische indicatoren van volwassenheid zijn er weliswaar al in de tienerjaren, echter het kost nu veel meer tijd om de vaardigheden te beheersen die nodig zijn om het goed te doen in deze wereld. Vandaar dat je een lange tijd op school doorbrengt. Je brengt een lange tijd op scholen door om over veel dingen te leren, maar dat gaat niet over jou. En in die omgeving word je constant gevoed met dingen die niet noodzakelijkerwijs voor jou zijn.


Het eerste wat je moet weten over Human Design en de Human Design chart is dat het uit twee delen bestaat. Eerst is er je natuur, dat wat er echt in je is, het is je blauwdruk. Datgene wat je echt laat vonken, de sparkles, waarmee je je onderscheidt van de ander. Het is je hele potentieel. Aan de andere kant is er de witheid, de openheid, dit zijn receptoren waar we open staan ​​voor conditionering en waar we de ander opnemen. En de openheid bepaalt ons; de openheid die ons voor de gek houdt, waar we naar toe getrokken worden omdat het aantrekkelijk is en waar we verliezen wie we echt zijn. We worden een beetje zoals die persoon daar, en die persoon daar. En dus is het niet vreemd dat we weinig vertrouwen hebben in wie we zijn. Wat Human Design doet, is dat het je potentieel in kaart brengt. waar jou consistente energie zit. En hoe dat mechanisch werkt. Het geeft ons iets heel speciaals. Het geeft ons een manier om keuzes te maken. Ik wil dat je daarover nadenkt. Wat het betekent om keuzes te maken.


Op het moment dat je een keuze maakt, zet je jezelf op een bepaald pad. Het maakt niet uit of het een grote beslissing of een kleine beslissing is. Het moment dat je die keuze maakt en je op een bepaald pad zet, is dat bepalend voor de volgende en de volgende stap. Die ene keuze die je op een gegeven moment maakt, kan de manier waarop je leven loopt verstoren.

Niemand leert je hoe je keuzes moet maken. Ik wed dat je denkt dat je keuzes maakt met je verstand. Omdat je ouders het zo doen. Ze nemen beslissingen met hun verstand. Niemand leerde hen hoe ze het moesten doen, omdat het niet met het verstand is. Dit is wat Human Design laat zien. En het eerste om te leren is de manier waarop je keuzes zou moeten maken.


In de basis zijn mensen onder te verdelen in 4 soorten. Ze worden typen genoemd. En elk van die typen heeft een strategie. Een eigen manier waarop ze functioneren. En deze manier bepaalt het vermogen om keuzes te maken. Zodra je weet hoe jij keuzes als jezelf maakt, verandert dat je leven, omdat je je eigen autoriteit niet meer uit handen geeft. Jij. Niemand anders. Vanaf het moment dat je vanuit jezelf keuzes gaat maken, begin je echt aan je leven. Niet het leven van iemand anders die wil dat jij 'dit of dat' bent.

 

Het gaat erom te begrijpen wat goed voor je is. Keuzes vormen de kern van deze kennis omdat je daarmee kunt experimenteren, want het Human Design systeem is niet iets om in te geloven. Human Design biedt iedereen die geïnteresseerd is, een experiment. Een experiment dat je zelf uitprobeert. Een experiment om je eigen strategie en autoriteit te volgen, of je type nou een manifestor, een generator, een projector of reflector is. In het experiment zul je ontdekken, niet alleen dat je op deze manier keuzes kunt maken, maar dat ze verschillend voor je zullen werken.


Maar er is nog veel meer te leren. Je unieke design, hoe het is opgebouwd, welke aspecten het heeft. Om te beginnen leer je je eigen natuur begrijpen, wie je werkelijk bent. En niet alleen jezelf te begrijpen, maar ook je vrienden, de mensen om je heen. Op de website van jovianarchive.com kan je gratis charts maken, en vind je diverse informatie voor nieuwkomers. Het is je kans om vrij te zijn. Het is je kans om jezelf te bevrijden van een wereld die je constant probeert te vormen tot iets dat zij denken dat je zou moeten zijn. En als je in de war bent over welke richting je op elk moment in je leven moet nemen. Dit is een manier om iets in jezelf te vinden dat je echt kunt vertrouwen. En dat niet alleen, het zal ook voor je doen wat correct is. Voor jou. Dit gaat allemaal over jou."

- Ra Uru Hu