Ridderkind

Educate the Heart gaat over het LEVEN in alle facetten. Iedereen heeft bepaalde talenten en een eigen weg te gaan. Het leren kennen van je eigen Strategie en (innerlijke) Autoriteit brengt het leven in de flow.  Het Human Design Systeem helpt om je inzicht te geven in je eigen unieke design. Er mag in onze maatschappij meer aandacht zijn voor het ‘mens-zijn’.  Het doel is niet alleen het hoofd te onderwijzen, maar ook het hart. Met andere woorden, de hele mens. Het onderwijs vraagt om meer BELEVING, om een betere aansluiting op de wereld zoals die nu is. Lesmethodes waar kinderen zich mee kunnen verbinden.  Van binnen naar buiten. Meer betrokkenheid geeft gemotiveerde leerlingen. Hierover had ik in 2011 een mooi gesprek met professor Paul de Blot

 

Als kinderen zich op jonge leeftijd bewust worden van hun kwaliteiten doet dat veel voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dat is de basis voor zelfstandigheid. Een kind dat zich goed voelt over zichzelf, gaat ook socialer en hulpvaardiger om met anderen. Kunst is ook een manier om hiervan bewust te worden. Maar ook aandacht voor de verbinding met het lijf. Stevig staan door middel van aikido. 

 

Met RIDDERKIND heb ik gewerkt aan een aanvullend lesprogramma (preventief anti-pesten)  "Kind, jij maakt de wereld mooi!" Zie de film voor meer achtergrondinformatie.