foto: Videoland

Human Design van Soufiane Boussaadia aka BOEF

Nog meer dan bij astrologie kan je met het Human Design Systeem aan de hand van iemand zijn geboortegegevens een diepgaande analyse maken. Van Boef heb ik geen exacte geboortetijd maar zag -na het checken van meerdere tijden- dat hij een emotioneel gedefinieerde manifestor is. Qua profiel zou hij een 4/1 5/1 of 5/2 kunnen hebben; ik heb hem als 5/1 beschreven, maar 5/2 is misschien nog wel passender. De nummers in de tekst verwijzen naar de poorten en kanalen van zijn bodygraph. 

FAMILYMAN WHO WANTS TO RULE THE WORLD

Soufiane is geboren als MANIFESTOR en functioneert in de basis heel anders dan de meerderheid van de mensen in de wereld. Een manifestor is onafhankelijk, een natuurlijke leider die ontworpen is om initiatief te nemen, om dingen in beweging te zetten, en impact te maken. In het geval van Soufiane met een gedefinieerde solar plexus (emotionele centrum) is zijn innerlijke autoriteit het gevoel, daarop kan hij vertrouwen.

 

Bij grote beslissingen tijd doet hij er goed aan om wat langer de tijd te nemen. Woede is een symptoom van zijn niet-zelf gedrag, bijvoorbeeld wanneer hij te snel gehandeld heeft, impulsief is geweest. Met zijn design heeft hij veel mogelijkheden om oude structuren te breken en de community te ondersteunen. Familie en vrienden zijn belangrijk. Hij is heel vriendelijk, sociaal, gevoelig en ondersteunend. Is zich zeer bewust van de behoefte om ergens bij te horen, een deel dat zoekt naar het grotere geheel en om richting te geven aan de community. (37-40). Met de poort van de verzamelaar (45) is hij iemand die veel waarde hecht aan het materiële maar op een 'koninklijke' manier, de verzamelaar die zijn volk wil onderwijzen en ondersteunen met geld en middelen;) 

Bijdragen

Hij wordt gedreven door poort 8, de bekrachtigende energie van saamhorigheid en solidariteit. Wetende dat hij degene is die met zijn teksten, met zijn individuele expressie anderen inspireert en bijdraagt aan samenwerking. Verder opvallend in het design van Soufiane is de veelzijdigheid, hij heeft het design van een duizendpoot. Dat kan onrust en emotionele crisis geven hij zal altijd nieuwsgierig zijn naar nieuwe gevoelservaringen. Hij kan diep verlangen naar het onbekende, zit voor zijn gevoel snel in een sleur (36-35).

Competitief en emotioneel

In de film over zijn leven zag ik zijn competitieve aard, en dat zie je terug in zijn design: hij heeft een natuurlijke wilskracht en is ontworpen om de eerste te zijn (25-51). Dit betreft niet alleen materiële zaken maar ook het spirituele. Dit zijn mensen die de eerste zijn om nieuwe -mystieke- wegen te bewandelen. Hij kan uitstekend iets aan de man brengen (26), heeft de gave van overdrijven en hij kan mensen daarmee beïnvloeden. Wanneer hij impulsief handelt en mensen niet informeert over wat hij van plan is, kan hij daarin ook veel weerstand tegenkomen. Met zijn emotionele autoriteit en open milt is hij hier niet om spontaan te zijn, maar zou de tijd moeten nemen voordat hij een belangrijke beslissing neemt. Zodra hij helderheid heeft over zijn gevoel, is het zijn strategie om mensen te informeren over zijn plannen. Dan zal hij minder weerstand ervaren. Als hij on top of the world zit, bovenop een emotionele golf, dan lijkt alles prachtig, maar er volgt altijd weer een emotionele dip. Dat is iets waar alle emotionele mensen mee te maken hebben. Soufiane kan lange tijd incasseren, maar als het emmertje vol is, dan volgt de explosie. 

Diepgang

Hij is een meester wat betreft zijn diepgang voor muziek en tekst (48) als hij uit kan stijgen boven zijn angst om onbekwaam te zijn. Het is een valkuil voor hem om te denken dat hij ergens alles over moet weten of leren voordat hij het kan doen. Als hij inderdaad een 5/1 profiel heeft dan hoort daar een behoefte aan fundament bij, dan zal hij eerst iets onderzoeken voor hij het in de wereld zal zetten. 

Gevoeligheid

Rapper Boef (Soufiane) intrigeert me en ik voelde altijd een bepaalde gevoeligheid bij hem die je ook in zijn design terugziet.  (49 en 37/40). Met poort 49 van revolutie heeft hij hoge principes en kan hij rebels zijn, mensen afwijzen maar ook het gevoel hebben dat anderen hem afwijzen. Het is een gevoeligheid voor wie bij zijn ‘tribe’ hoort. Het niet-zelf thema van de manifestor is boosheid, iets dat hij wel herkent denk ik. In een interview bij Beau op tv zei hij eens dat “harmonie in zijn relaties met mensen” het hoogst haalbare voor hem is. Die opmerking triggerde mij om zijn design te maken. Toen ik zag dat hij een manifestor is was ik niet verbaasd, want de manifestor kan veel weerstand tegenkomen en wordt vaak verkeerd begrepen, maar zoekt altijd naar vrede en harmonie! 

Wilskracht

Met het gedefinieerde ego beschikt hij over wilskracht, eigenwaarde en kan beloftes doen en doelen stellen (zijn moeder zei hem op haar sterfbed ‘make something of your life’ wat het belangrijkste doel werd in zijn leven). Hij wil de beste zijn en werkt om geld te verdienen zodat hij de momenten van werk kan afwisselen met rust. Heel belangrijk voor een ego manifestor. Tijd voor zichzelf nodig (40). In combinatie met het open wortelcentrum kan hij regelmatig  -als er andere mensen in de buurt zijn- onder druk staan, stress ervaren om snel dingen te doen. Er is veel ambitie (54), een sterke drive om hogerop te komen. Ook hier geldt: neem de tijd, laat je niet teveel onder druk zetten. Maak slim gebruik van de adrenaline en energie in de omgeving als er dingen moeten gebeuren.

Provocatie

De manier waarop hij provoceert zie je terug in poort 39, die heeft hij in Mars en daar spelen thema’s als jeugd en onvolwassenheid. Je zou kunnen zeggen dat de provocaties kinderachtig zijn, en hij roept er veel weerstand mee op. Maar dit is ook een beschermingsmechanisme en test om erachter te komen welke mensen de juiste voor hem zijn. Welke emotionele spirit is de moeite waard. Hij zei in de film dat hij een tough guy is geworden en noemt die houding zijn manier om te kunnen overleven. Dat zie ik vooral aan de buitenkant maar als ik dieper kijk is daar een jongen die het vooral iedereen naar de zin probeert te maken. Een andere valkuil kan zijn dat hij soms te lang vasthoudt aan dingen of mensen die niet goed voor hem zijn. Ook moet oppassen dat hij niet te lang doorgaat omdat hij geen idee heeft -als er anderen bij zijn- wanneer het genoeg is. De vermoeidheid voelt hij pas als hij alleen is, dan kan hij uitgeput zijn. Als manifestor is hij een natuurlijke leider en met het 5/1 profiel zal hij altijd te maken hebben met mensen die verwachtingen op hem projecteren. Hij wordt gezien als degene met de praktische oplossingen, als de redder -held- maar heeft maar een kans. Als hij de verwachtingen niet waarmaakt wordt hij als het ware verketterd. Dat kan lastig zijn maar de les is dat hij zijn eigen weg moet gaan en zich niet zoveel hoeft aan te trekken van wat de mensen van hem vinden. Wat iedereen ervan vindt zegt vooral iets over die mensen zelf. Soufiane heeft een krachtig  en prachtig design. Familyman who wants to rule the world!


© Barbara Le Noble, januari 2022