Waarom Human Design

Een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Human Design, een systeem dat een synthese is van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, maar ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

 

Zolang als ik me kan herinneren ben ik op zoek geweest naar de 'samenhang der dingen', heb ik geprobeerd een begrip te krijgen van het universum, de mysteries van het leven willen doorgronden. Toen ik me ging verdiepen in dit systeem leek het wel het ontbrekende stuk van de puzzel. 

 

De analyse van mijn eigen design was zó raak, het kon geen toeval zijn. Ik voelde dat ik hier iets mee moest. Ik ben in 2017 begonnen met de Foundation Course van de International Human Design School en de basiscertificaten Rave ABC en Cartography heb ik inmiddels gehaald. Ook Living Your Design en meerdere readings.

 

Het is een mooie manier om jezelf en anderen beter te leren kennen én te begrijpen, wat bijdraagt aan harmonie in relaties. 'Ken u zelve' zeiden de grote filosofen al, maar dan wel écht en eerlijk inclusief alle valkuilen en schaduwkanten. Het gaat er NIET om dat jezelf verandert, of verbetert, het gaat enkel om bewustzijn.  Zodat je niet meer iets hoeft te zijn wat je niet bent. 

 

In het kader van mijn opleiding maak ik analyses, breng ik relaties in kaart en kan ik jou misschien ook wel helpen. Op mijn eigen wijze, doortastend en met respect voor ieder uniek design help ik jou je eigen design te vertalen zodat jij je bewust kan worden van wie je bent en wie je vooral niet bent! Als je je leven leeft volgens je design dan ontstaat er flow en dat kan je een heleboel frustratie en stress besparen. Ook kun je inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van hooggevoeligheid, ADHD, ADD, dyslexie, eetstoornissen, borderline, conflicten, onrust en nog veel meer. Eigenlijk is alles terug te vinden in je human design, een gedifferentieerd systeem van mensontwikkeling.  Inzicht en begrip zijn de sleutelwoorden. It's all in your design! The whole picture....