• Human Design Systeem
  • Onderwijsvernieuwing
  • HSP / HB
  • Bewustwording
  • Science & Spirituality

Waarom Human Design

Een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Human Design, een logisch systeem dat een synthese is van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: astrologie,  Chinese I Tjing, Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, maar ook astronomie, kwantummechanica, biochemie en genetica.

 

Zolang als ik me kan herinneren ben ik op zoek geweest naar de 'samenhang der dingen', heb ik geprobeerd een begrip te krijgen van het universum, de mysteries van het leven willen doorgronden.

 

Human Design is helder en mechanisch. Het is niet moralistisch, geen goed of fout. Alles functioneert op basis van energie en frequenties.  Dit gegeven is confronterend, omdat het soms lijnrecht tegenover alles staat wat je in de gehomogeniseerde wereld gelooft en hebt geleerd. Deze conditioneringen belemmeren je om te leven als jezelf. De analyse van mijn eigen design was zó raak, en voelde als het ontbrekende stuk van de puzzel. Ik kende mezelf al behoorlijk goed dus wat me werd verteld was een bevestiging van mijn eigen experiment. Dat is ook wat het is, een experiment. Het is niet iets om te geloven. De differentiatie onder de oppervlakte is fascinerend, en het systeem biedt veel (complexe) informatie, maar de basis is strategie en autoriteit, kinderlijk eenvoudig om mee te experimenteren. 

 

Ik ben een manifesterende generator rolmodel, hier om geroepen te worden om mensen te onderwijzen vanuit eigen unieke observaties en ervaringen geuit vanuit het gevoel. Mijn gevoel is mijn innerlijke autoriteit. Mijn motivatie is om vaardigheden te leren en leiding te geven vanuit een voorbeeldfunctie. Ik ben een prima donna die hoge eisen stelt voor wat betreft kwaliteit en schoonheid van het leven. Ik ben intuïtief en hoog sensitief en voel op handen zijnde veranderingen aan waardoor ik de innerlijke balans kan bewaren. Kunst, schoonheid, toewijding en doen waar ik van hou is hetgeen waardoor mensen naar mij worden toegetrokken. Mijn perspectief is macht, ik ben hier om te zien wie de macht heeft. Wie heeft de macht? Op wie wordt het geprojecteerd? Ik ben hier om informatie eindeloos op te slaan, neem alles op waarmee ik gevoed word. Mijn 'weten' is afhankelijk van waar ik me mee voed. Als 2e lijn profiel ben ik veeleisend, hou ik niet van alledaagse praatjes. Ik wil diepgang in mijn ontmoetingen! De 2e lijn is een kluizenaar, die zijn eigen ding doet. Natuurtalent, wordt opgemerkt door de omgeving. 

 

Het systeem is een mooie manier om jezelf en anderen beter te leren kennen én te begrijpen, wat bijdraagt aan harmonie in relaties. 'Ken u zelve' zeiden de grote filosofen al. Niet om jezelf ergens mee te identificeren maar om een bewustzijnsproces te starten. Diepgaand, écht en eerlijk inclusief valkuilen en schaduwkanten. Het gaat er NIET om dat jezelf verandert, of verbetert, het gaat enkel om bewustzijn.  Zodat je niet meer iets hoeft te zijn wat je niet bent. 

 

Ik maak analyses, breng relaties in kaart en help ouders met het design van hun kind, wanneer het tegen problemen aanloopt. Met simpele praktische tips kan je al een wezenlijk verschil maken, zonder dat het kind hierbij betrokken hoeft te worden. Aan de hand van de designs van de gezinsleden leg ik direct vinger op de gevoelige plek, ook van de ouders zelf. Deze begeleiding is gericht op de ouder, die het kind kan helpen door een nieuw perspectief te ontwikkelen. Voordeel is dat een kind in zijn of haar eigen proces kan blijven zonder dat het een gevoel krijgt dat er iets mis is met hem of haar. Op mijn eigen wijze, doortastend en met respect voor ieder uniek design help ik jou je eigen design te vertalen zodat jij je bewust kan worden van wie je bent en wie je vooral niet bent! Als je je leven leeft volgens je design dan ontstaat er flow en dat kan je een heleboel frustratie en stress besparen. Ook kun je inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van hooggevoeligheid, ADHD, ADD, dyslexie, eetstoornissen, borderline, conflicten, onrust en nog veel meer. Eigenlijk is alles terug te vinden in je human design, een gedifferentieerd systeem van mensontwikkeling. Inzicht en begrip zijn de sleutelwoorden. It's all in your design! The whole picture....

 

Ik ben in 2017 begonnen met de Foundation Course van de International Human Design School en heb de basiscertificaten Rave ABC en Cartography inmiddels gehaald. Ook Living Your Design en meerdere readings. In 2020 gestart met de analisten training, ATL 1- 4, die ik in 2021 zal afronden.