Inspiratie

Inspiratie komt van in-spirare.  In het Latijn is ademen spirare. Daar ligt het woord ´inspiratie´ in verborgen. Hoezeer adem ons diepste wezen kan voeden blijkt uit het daaraan gerelateerde spiritus, dat staat voor ´geest´ of ´ziel´. Inspiratie ontpopt zich in mijn hoofd, alsof de goddelijke adem iets inblaast, het vuurtje wordt aangewakkerd. Een gedachte, waarna een gevoel ontstaat en wat mij vervolgens aanzet tot ideeën. 

 

Wat inspireert mij zoal? Muziek, een mooie tekst, kwetsbaarheid, schoonheid, symmetrie, design, mensen die hun passie leven, mensen die uit een diep dal zijn gekomen, een schoon en opgeruimd huis, onschuld, goede gesprekken en dito wijn, het geluid van tjilpende vogels, de schoonheid van de bergen, de stilte, een zonsopgang,  bepaalde films en documentaires, boeken waar ik van kan leren, eerlijkheid, meditaties en sjamanistische rituelen, maar het kan ook een blik in iemands ogen zijn, een lief gebaar of een confrontatie met de elementen! Denk aan een wandeling door de striemende regen terwijl je bijna niet vooruit komt door de harde wind. Terwijl ik dit allemaal schrijf, besef ik dat er nog veel meer is, wat een rijkdom! 

Hoewel de lijst nooit compleet is, deel ik op deze pagina websites van mensen of organisaties die mij op één of andere manier inspireren of hebben geïnspireerd!  

Jeff Foster  www.lifewithoutacentre.com

Jovian Archive (Human Design) www.jovianarchive.com

Tijn Touber / Stadsverlichting www.stadsverlichting.nu

Juno Burger Energiewerk www.junoburger.com

Operation Education  https://operation.education/

Gave Mensen (HSP instituut) www.gavemensen.nl

Tessa Jol (fotojournalist) http://www.tessajol.com/

VT wonen www.vtwonen.nl

Ridderkind www.ridderkind.nl

Thinc- There is no ceiling  www.instagram.com/thinc_/

Spirit in Coaching www.spiritincoaching.nl

Uplift Connect http://upliftconnect.com/

NLP / neurosemantiek www.wassilizafiris.nl

Bruce Lipton (epigenetics) www.brucelipton.com 

Nassim Haramein https://resonance.is/

Lynne Mc Taggert https://lynnemctaggart.com/