Symposium "Human Design & Onderwijs"

I have a dream!

Samen met Maartje Moekotte Coaching organiseerde Educate the Heart 5 en 6 april 2024 de 2e editie van het Human Design Onderwijssymposium. Centraal stond het thema Human Design & kinderen. Differentiatie en zelfkennis: waarom is het zo nodig in ons onderwijssysteem? Hoe kan Human Design ouders helpen de gebruiksaanwijzing van hun kind te begrijpen? Wat zouden alle leerkrachten moeten weten over de verschillen tussen kinderen op basis van hun blauwdruk? Tijdens dit 24 uur-symposium worden nieuwe manieren van onderwijs en ouderschap verkend aan de hand van Human Design. De experts zijn gespecialiseerd in onderwijs(vernieuwing) en/of de wetenschap van differentiatie (Human Design systeem).

Programma opbouw (verdieping in drie stappen)

  1. Kennismaking en introductie. Experimenteren met groepsdynamiek, activiteiten die verbinding stimuleren. Natuurelement en entertainment.
  2. Verdiepingsworkshops. De individuele weg, iedere deelnemer inzicht geven in het eigen design. 
  3. Universaliseren van informatie en kennis. Presentaties waarin kennis en ervaringen wordt gedeeld. Paneldiscussie en voorbeelden uit de praktijk.

Je gaat kennis maken met een schoolleider die het systeem al geïntroduceerd heeft op haar school en met een studente psychologie die dankzij Human Design haar studierichting heeft gevonden. Er zijn leerkrachten met kennis van Human Design. De plenaire middagsessie wordt geleid door de inspirerende en energieke Maartje Moekotte, vitaliteits-, Human Design- en bewustzijnscoach. En naast alle interessante sprekers, zijn er workshops die inzicht geven in aspecten van jouw unieke zelf! Deze keer bovendien nóg meer aandacht voor het voelen van je design, er komt een nieuwe workshop: ben je bewust van je stem en hoe jij je manifesteert? Jouw eigen design staat centraal en onder begeleiding van ervaren Human Design professionals kom je wat laagjes dieper bij jezelf. Surrenda Kuut geeft wederom de schrijfworkshop waar ze vorige keer veel mensen mee geraakt heeft.

 

En nog meer nieuws, het kan niet op! Ik ben inmiddels bezig, samen met Barbara Nellestijn en Imre Eigenhuis, oprichters van de Marimbaschool (zij waren deelnemer bij het vorige symposium), om een leerlingvolgsysteem op basis van Human Design te ontwikkelen. Een eerste opzet wordt hier gepresenteerd. We zijn alle drie heel enthousiast in de mogelijkheden om Human Design toegankelijker te maken voor het onderwijs. 

Laatste nieuws: Dave Damen is onze gast op zaterdag! In 2010 interviewde hij Ra over onderwijs en zette, samen met Nayla Nasra van het Instituut voor Human Design, de eerste stappen op deze weg.

Gezamenlijke droom

En naast alle interessante sprekers, zijn er ervaren Human Design trainers aanwezig om de deelnemers mee te nemen in hun blauwdruk. Barbara Le Noble, auteur Grote mensen doen alsof en organisator van dit event, heeft het levenspad van Educatie en zet zich met hart en ziel in voor het welzijn van kinderen. "Ik kijk zo uit naar dit samenzijn met gelijkgestemden, om iets bij te dragen aan onze gezamenlijke droom: een onderwijssysteem waar kinderen tot bloei komen en waar aandacht is voor alle aspecten van het mens-zijn."

Schoolleider Yvonne Overgoor en auteur Barbara Le Noble

Op vrijdagavond vindt de informele kennismaking plaats en daar worden de eerste zaadjes geplant. Op de zaterdag gaan we vervolgens aan de slag met de theorie, ervaring en het experiment! Het wordt een programma dat zowel informatief als interactief is. Jouw eigen design staat centraal en onder begeleiding van ervaren Human Design professionals kom je wat laagjes dieper bij jezelf. 

Persoonlijk leiderschap

Leiding geven aan de transformatie van een schoolsysteem, vraagt namelijk allereerst om persoonlijk leiderschap; weten wie jíj bent, wat jou drijft en waar jij voor staat. Het vraagt ook om een holistische blik op de samenleving en de mens in het algemeen. Het vraagt om nieuwe perspectieven en Human Design biedt de mogelijkheid anders te gaan kijken. Ben jij bereid eerlijk naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt?

Leerdoelen symposium

Deelnemers hebben na afloop nieuwe inzichten en informatie gekregen over zichzelf. Deelnemers hebben na afloop nieuwe inzichten en informatie gekregen over de mogelijkheden van Human Design in de klas. Deelnemers hebben nieuwe contacten gemaakt. Netwerk van bewuste ouders en onderwijsprofessionals uitgebreid.

Praktisch

Het evenement vindt plaats bij het sfeervolle en artistieke RustTheater in Twente. Er zijn bij het RustTheater zelf 8 airstreams te boeken voor de speciale prijs van 130 euro (inclusief ontbijt). Je kunt er met twee personen in slapen. In de omgeving zijn nog andere overnachtingsmogelijkheden tegen gunstige tarieven. Een tweepersoonskamer in een nabijgelegen hotel kost gemiddeld 70 euro. Het toeristische Ootmarsum heeft veel hotels en B&B's, maar ook in Tubbergen of Almelo zijn meer dan voldoende mogelijkheden.

Financiën

De kosten voor dit 24 uurs programma bedragen € 169 (exclusief 21% btw). Er is plaats voor maximaal 50 personen. (tickets)

Wij kijken er weer naar uit jullie te ontmoeten! Liefs, Maartje & Barbara

Uitverkocht

HD SYMPOSIUM ONDERWIJS 2024

€ 199,00
Uitverkocht

HD SYMPOSIUM ONDERWIJS 2024

€ 199,00

Differentiatie in het onderwijs: waarom is het zo nodig in ons onderwijssysteem? Hoe kan Human Design hier iets in betekenen? Wat zouden alle leerkrachten moeten weten over de verschillende auratypes en profielen? Tijdens dit symposium verkennen we nieuwe manieren van onderwijs aan de hand van Human Design en duiken de deelnemers ook diep in hun eigen blauwdruk.

Het symposium is verbindend, informatief en ervaringsgericht. Een van de doelen van het symposium is om leerkrachten en schoolleiders in contact te brengen met Human Design experts en (kinder)coaches of ouders die de potentie zien van het systeem voor onderwijs & opvoeding. We zullen werken in kleine groepen en veel tijd informeel met elkaar doorbrengen, dat is ook de reden dat het al op vrijdag om 17:00 uur begint. Op deze eerste avond wordt er gezamenlijk gegeten en vindt de informele kennismaking plaats. Ook worden de eerste zaadjes geplant met een sharing bij het kampvuur van onze intenties. Op de zaterdag gaan we vervolgens aan de slag met de theorie en het experiment! 

Catering all inclusive (op verzoek dieetwensen mogelijk). Overnachting voor eigen rekening 

 

VOLGENDE SYMPOSIUM in 2025