Terugblik op het "Human Design Symposium" 5 en 6 april 2024

Dank dat jullie er waren! Het was magisch mooi met elkaar. Wat een fijne energie & sfeer!

Wie waren er allemaal? 

Er is inmiddels een besloten Facebookgroep waar je je bij aan kunt sluiten (HD Onderwijs Symposium) Hier delen we onze ervaringen en gedachten met elkaar. Niet iedereen zit daar in, misschien ben je iemand die helemaal niet van Social Media houdt. Dat is allemaal oké! Je kunt elkaar opzoeken, maar niemand hoeft zich verplicht te voelen natuurlijk. Maar het fijne van samenwerken met Human Design freaks is dat we de dingen niet meer zo persoonlijk nemen... We leven gewoon ons design! 

Deelnemers (in volgorde van aanmelding):

*Annelien Lems *Marlies Naus *Willeke van der Veen *Laura Meuwissen *Juliette Hoogmans *Jeanet Hofstra *Marloes Joosten *Janneke vd Horst *Natasja Haandrikman *Maaike Verbeek *Thirza Oosterhoff *Ester Huitema *Corina de Jongh *Wendy Termars *Wendy Fok *Sanne Nagtzaam *Chantal Driessen *Petra Rekman *Anouk Lansink *Anke Paepen *Nathalie Lie *Sanne van Gaalen *Laura Kolijn *Elke Rodel *Sigrid Kleinjans *Agnes van Merwijk *Aurelia Haarmeijer *Marlies Roeterdink *Janniek van Dommelen *Ellen Stouten *Loes Fiddelaers *Nathalie van Os *Babette Holtmann *Joanneke Blommenstijn *Sylvana Pronk *Tamara Severin *Eline vd Brink *Natasja Aussems *Koosje de Vries *Diana Fischer *Trinke  van Dam *Mieke Teeuwen *Annegré Wijkstra *Petra vd Giessen *Baukje van Wieren *Celine Tytgadt *Wilma vd Velden *Yvonne Overgoor 

Team

Surrenda Kuut *Maartje  Moekotte  *Petra Donkers *Paul van de Krol  *Barbara  Le Noble  *Chef Charlotte *Maaike en Jan Steggink van het Rusttheater 

Special guests

*Dave Damen *Tess Hoogstra *Barbara Nellestijn en Imre Eigenhuis van de Marimbaschool *Yvonne Overgoor *Eline van de Brink & Eline Cappon van ROC Twente

en met dank aan: Human Design Ouders (Trynsje de Vries), Annet Romkema (kleuterjuf) en Luc (coachee Maartje)

Onderwijs & Human Design

Yvonne Overgoor gaf vrijdagavond een presentatie en zij werkt met eigen ontwikkeld Human Designmateriaal, die je op haar website kunt bestellen.

Heel inspirerend was het om van verschillende onderwijsprofessionals te horen hoe zij Human Design al toepassen op hun school. Ook verschillende jongeren kwamen aan het woord, onder andere een 19-jarige mbo-studente die dankzij Human Design zichzelf beter is gaan begrijpen en daardoor veel meer rust  ervaart. We hoorden Eline van de Brink, haar docent die met zoveel enthousiasme Human Design actief inzet voor haar leerlingen. 

 

Ook erg inspirerend om Barbara & Imre van de Marimbaschool te horen vertellen over hun proces van de oprichting van een door de overheid gesubsidieerde school. Er zijn verbindingen gemaakt, ideeën uitgewisseld en er wordt overlegd over samenwerkingen. Laten we elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen! 

Vuurceremonie vrijdagavond

Wat was het leuk om op vrijdagavond met zijn allen onze intenties te delen bij het kampvuur nadat we heerlijk in de avondzon gegeten hadden. Samen stil te staan, te zingen en muziek te maken.  Om de volgende ochtend met een stralend zonnetje weer verder te gaan.

Presentatie Barbara

Onderstaand bestand is een pdf van de Powerpoint presentatie, waarin ik de pijlers van een HD analyse en de Wa groepsdynamiek met de archetypes noem. Ben je benieuwd naar andere creaties? Op mijn website vind je HD blogs, interviews en artikelen. En voor wie geïnteresseerd is in achtergrondinformatie van mijn boek Grote mensen doen alsof. 

Presentatie Barbara Symposium Pdf
PDF – 8,5 MB 16 downloads

Optreden Tess Hoogstra

Wie werd er niet geraakt door de negentienjarige Tess die haar verhaal deelde over hoe HD haar leven had veranderd? Maartje Moekotte gaf haar destijds haar Human Design reading en deed het interview tijdens de middagsessie. YouTube filmpje van het liedje Imperfect vind je hieronder en binnenkort meer You Tube filmpjes van de verschillende interviews online! 

Heb je nog tips voor ons?

Misschien heb je behoefte om nog wat feedback voor ons achter te laten. Ideeën voor een volgend event, complimenten voor de organisatie, suggesties, kritiek of vragen. Want natuurlijk was niet alles perfect, ondanks onze inspanningen. Geef gerust je verbeterpunten mee! 

Kijk ook eens op de websites van Surrenda individuele readings en haar prachtige gedichten, de verdiepende wild mind writing workshop en Maartje Moekotte voor mooie basis HD workshops en individuele readings. Petra en Paul hebben samen The Best You can be Academy en hebben een uitgebreid (coachings)aanbod.

De podcast met Dave Damen vind je hier op Spotify. 

 

Ik ga weer verder met de organisatie van het volgende event en blijf jullie hopelijk inspireren met mijn posts over Human Design & Onderwijsvernieuwing! Voor wie mijn boek nog had willen aanschaffen tegen de speciale prijs van 40 euro, stuur me even een berichtje, dan kan dat nog geregeld worden! 

X Barbara

Leestip: We zijn er even niet

Het boek van collega-auteur Richard Stuivenberg, aanwezig bij het vorige symposium: Wij zijn er even niet (onder pseudoniem Hannah Hofman) is een roman over de kunst van het niet doen. Wat gebeurt er als we op een dag besluiten: wij doen niet meer mee, wij zijn er even niet? Geïnspireerd door hun leraar geschiedenis en filosofie besluit een groep scholieren om een tijdje 'niet meer mee te doen'. Ze komen niet in opstand, maar 'zijn even met wat anders bezig'. Ze maken onder meer een voorstelling gebaseerd op Shakespeares Hamlet en bedenken eigen lessen over zwarte gaten en geopolitiek. Hun initiatief slaat aan, steeds meer mensen besluiten om 'even niet meer mee te doen.' Het 'systeem' raakt in verlegenheid en neemt maatregelen. Lukt het om de geest weer in de fles te krijgen, of is het daarvoor al te laat? Wij zijn er even niet is te bestellen via de boekhandel en in de HENS-webshop.