• Human Design Systeem
  • Bewust ouderschap
  • Onderwijs
  • Relaties
  • Grote mensen doen alsof

Highlights van het "Human Design Symposium" 28/29 september

Dank dat jullie er waren! Het was magisch mooi met elkaar. Wat een fijne energie & sfeer!

Wie waren er allemaal? 

Er is inmiddels een besloten Facebookgroep waar je je bij aan kunt sluiten (HD Onderwijs Symposium) Hier delen we onze ervaringen en gedachten met elkaar. Niet iedereen zit daar in, misschien ben je iemand die helemaal niet van Social Media houdt. Dat is allemaal oké! Je kunt elkaar opzoeken, maar niemand hoeft zich verplicht te voelen natuurlijk. Maar het fijne van samenwerken met Human Design freaks is dat we de dingen niet meer zo persoonlijk nemen... We leven gewoon ons design! 

Deelnemers (in volgorde van aanmelding):

Claire Smits GEN 1/3

Wilma van der Velden GEN 3/5

Linsy Hellegers MANI 2/4

Marjolein Voskuilen MG 6/2

Gallieth Haaker MG 2/4

Cecile Kremer GEN 2/4

Esther Ardon MG 4/6

Annegré Wijkstra GEN 6/2

Nikki Schouten GEN 1/3

Femke Groot Zevert GEN 3/5

Annelies Verreth PRO 2/5

Karen Dijkstra MANI 1/3

Valerie Helmes PRO 2/4

Judith Mulder MANI 2/4

Masha Bakker Matijevic MANI 5/1

Karin van de Wetering-Spek MANI 6/2

Barbara Nellestijn GEN 5/2

Imre Eigenhuis MG 6/3

Lotte Maas GEN 2/4

Wendy Buitenhuis PRO 2/4

Richard Stuivenberg GEN 4/6

Brenda Korsten PRO 3/5

Vera Markesteijn GEN 6/2

Silvia Wiggers PRO 4/6

 

 

Ingrid Bosch MG 3/5

Astrid Heystee GEN 5/1

Irene Frankfort GEN 1/3

Raymond vd Berg GEN 6/2

Nathalie Holwerda MG 3/5

Paméla Surink MG 6/2

Eva Blaauw GEN 6/3

Carmen Megens GEN 1/3

Nathalie Keijzer GEN 5/1

Anna van Dellen MANI 2/4

Eline van de Brink MG 5/1

Mieke van Dijk PRO 2/4

Maartje van der Wijst MG 4/1

Dorien Ketel GEN 5/1

Aicha Harink-Knaap MG 5/1

Winde Oudejans PRO 5/1

Trudi de Vegt GEN 2/4

Judith van Zon MANI 6/2

Annet Romkema GEN 6/2

Marianne van der Veen PRO 5/1

Gerda Pilon PRO 1/4

Tess Hoogstra MG 5/1

Yvonne Overgoor PRO 2/4

Petra Donkers GEN 6/2

 

TEAM

Theo Bongers                        PRO 5/1

Surrenda Kuut                       GEN 1/3

Maartje  Moekotte                 GEN 2/4

Barbara  Le Noble                 MG 6/2

Yvonne Overgoor - SBO de Vlindertuin  

Beleef de Vlindertuin:

Heel inspirerend was het om tijdens de panelpresentatie de verschillende perspectieven te horen en belichten. Onderwijsprofessionals met de kennis van Human Design. Delen van ervaringen en kennis, en openheid geven over het eigen proces en de kwetsbaarheid die daarmee gepaard gaat. Op onderstaande foto Yvonne Overgoor en Ingrid Bosch. Er zijn verbindingen gemaakt, ideeën uitgewisseld en er wordt overlegd over samenwerkingen. Hou me op de hoogte van de ontwikkelingen! Ik kom graag een keertje langs om er bijvoorbeeld een reportage over te maken. Een andere deelnemer denkt na over een structuur waarin we met elkaar verder kunnen bouwen. 

Vuurceremonie donderdagavond

Wat was het leuk om op donderdagavond met zijn allen onze intenties te delen bij het kampvuur. Samen stil te staan, te zingen, muziek te maken en mediteren. De  energie van deze volle maan ceremonie: September brengt ons de volle maan in het vurige teken Ram, een tijd van vernieuwing, assertiviteit en moed. Terwijl de zon in het harmonieuze teken Weegschaal staat, roept de maan in Ram ons op om dieper te duiken in onze innerlijke kracht en passies. Ram, het eerste teken van de dierenriem, staat bekend om zijn pioniersgeest, leiderschapskwaliteiten en drang naar avontuur. Het is een teken dat niet bang is om risico's te nemen en nieuwe paden te betreden. De volle maan in dit teken kan ons aansporen om uit onze comfortzone te stappen, onze grenzen te verleggen en onze ware zelf te omarmen. Tegenover de energie van Ram staat de zon in Weegschaal, een teken dat harmonie, balans en diplomatie belichaamt. Weegschaal herinnert ons eraan dat, terwijl we onze individuele doelen nastreven, we ook rekening moeten houden met anderen en streven naar evenwicht in onze relaties. Deze volle maan is een uitnodiging om te reflecteren op onze persoonlijke doelen, ambities en relaties. Het is een tijd om te vragen waar je passies liggen, hoe je je doelen na kan streven zonder anderen te schaden en waar meer balans nodig is in je leven.

Optreden Wilma vd Velde en het samen zingen! 

Presentatie Barbara

Onderstaand bestand is een pdf van de Powerpoint presentatie, waarin ik de pijlers van een HD analyse voor leerlingen bespreek en de Wa groepsdynamiek met de archetypes noem. Ook het filmpje van Ra vind je er terug. 

Presentatie Barbara Vrijdag
PDF – 7,3 MB 36 downloads

Optreden Tess Hoogstra

Wie werd er niet geraakt door de achttienjarige Tess die haar verhaal deelde over hoe HD haar leven had veranderd? Maartje Moekotte gaf haar destijds haar Human Design reading en deed het interview tijdens de middagsessie. YouTube filmpje van het liedje Imperfect vind je hier: 

'Contact-advertenties' 

We zijn er even niet

Het boek van Richard Stuivenberg, dat ik in mijn presentatie al even aanhaalde. Wij zijn er even niet (onder pseudoniem Hannah Hofman) is een roman over de kunst van het niet doen. Wat gebeurt er als we op een dag besluiten: wij doen niet meer mee, wij zijn er even niet? Geïnspireerd door hun leraar geschiedenis en filosofie besluit een groep scholieren om een tijdje 'niet meer mee te doen'. Ze komen niet in opstand, maar 'zijn even met wat anders bezig'. Ze maken onder meer een voorstelling gebaseerd op Shakespeares Hamlet en bedenken eigen lessen over zwarte gaten en geopolitiek. Hun initiatief slaat aan, steeds meer mensen besluiten om 'even niet meer mee te doen.' Het 'systeem' raakt in verlegenheid en neemt maatregelen. Lukt het om de geest weer in de fles te krijgen, of is het daarvoor al te laat? Wij zijn er even niet is te bestellen via de boekhandel en in de HENS-webshop.

Heb je nog tips voor ons?

Misschien heb je behoefte om nog wat feedback voor ons achter te laten. Ideeën voor een volgend event, complimenten voor de organisatie, suggesties, kritiek of vragen. Want natuurlijk was niet alles perfect, ondanks onze inspanningen. Geef gerust je verbeterpunten mee. En we hebben een primeurtje: Vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2024 staat het volgende onderwijssymposium gepland! 

Meer foto's kijken? Zie hier.

Kijk ook eens op de websites van de andere HD professionals, Theo Bongers individuele readings en energie-workshops ("Op het matje komen"), Surrenda individuele readings en haar prachtige gedichten, de verdiepende wild mind writing workshop en Maartje Moekotte voor mooie basis HD workshops en individuele readings. 

Ik ga weer verder met de organisatie van het volgende event en blijf jullie hopelijk inspireren met mijn posts over Human Design & Onderwijsvernieuwing! Voor wie mijn boek nog had willen aanschaffen tegen de speciale prijs van 40 euro, stuur me even een berichtje, dan kan dat nog geregeld worden! 

X Barbara