• Human Design Systeem
  • Bewust ouderschap
  • Onderwijs
  • Relaties
  • Grote mensen doen alsof

Educate the HeART Projecten 

'Educate the Heart'

Onder de noemer ETH organiseer en begeleid ik verschillende creatieve projecten. Het gaat over Leren & Zingeving. Authenticiteit & Creativiteit. Events, symposia, concerten, retraites maar ook het bedenken en produceren van boeken en (onderwijs)materialen. Mijn rol is die van organisator en content creator. In de jaren '90 van het vorige millennium begonnen als project manager voor zakelijke events, maar in de loop der tijd verschoof mijn interessegebied naar events met een meer maatschappelijk en zingevend karakter. Symposia, onderwijsprojecten zoals Ridderkind, culturele en sportieve events tegen eenzaamheid, 'anti-pest' programma's, kunstprojecten op school, muziek in de klas, spirituele weekends, boekenmarkten maar ook de hoofdredactie van een themakrant over Onderwijs en een goede doelen sporttoernooi! 

PRODUCTIE PROMOTIEFILM 

SAMENSTELLING MUZIEK / THEATERPROGRAMMA

SAMENSTELLING & COÖRDINATIE KRANT / MAGAZINE

ORGANISATIE EVENTS 

ONDERWIJSPROJECTEN, SYMPOSIA, TRAININGEN (ORGANISATIE)

Educate the Heart gaat over het LEVEN in alle facetten. Iedereen heeft bepaalde talenten en een eigen weg te gaan. Onder andere het Human Design Systeem helpt om je hier inzicht in te geven. Er mag in onze maatschappij meer aandacht zijn voor het ‘mens-zijn’.  Het doel is niet alleen het hoofd te onderwijzen, maar ook het hart. Met andere woorden, de hele mens. Het onderwijs vraagt om meer BELEVING, om een betere aansluiting op de wereld zoals die nu is. Lesmethodes waar kinderen zich mee kunnen verbinden.  Van binnen naar buiten. Meer betrokkenheid geeft gemotiveerde leerlingen. Hierover had ik in 2011 een mooi gesprek met professor Paul de Blot

 

Als kinderen zich op jonge leeftijd bewust worden van hun kwaliteiten doet dat veel voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dat is de basis voor zelfstandigheid. Een kind dat zich goed voelt over zichzelf, gaat ook socialer en hulpvaardiger om met anderen. Kunst is ook een manier om hiervan bewust te worden. Maar ook aandacht voor de verbinding met het lijf. Stevig staan door middel van aikido. 

 

Met RIDDERKIND heb ik gewerkt aan een aanvullend lesprogramma (preventief anti-pesten)  "Kind, jij maakt de wereld mooi!" Zie de film voor meer achtergrondinformatie.