• Human Design Systeem
  • Onderwijsvernieuwing
  • HSP / HB
  • Bewustwording
  • Science & Spirituality

© Barbara le Noble

DE LIJDENSWEG VAN DE DEMOCRATISCHE RECHTSSTAAT

Pasen 2021

Omtzigt, dé vertegenwoordiging van de tegenmacht, die te lastig werd gevonden door de zittende macht, is vannacht drie keer verraden. Achtereenvolgens door Kaag, Hoekstra en Segers.

Is dat het Nieuwe Leiderschap? Transparantie en integriteit? Christelijke normen en waarden? Nog geen maand na de verkiezingen en de leugen regeert gewoon door.

“Ja maar we zitten in een crisis” “Het land heeft een leider nodig”

Mark Rutte is geen leider, hij is een politicus die ongestraft mag liegen en het politieke spel als kunstvorm heeft verheven. Hij komt weg met leugens op basis van mooie praatjes. Welk voorbeeld geef je dan aan het volk? Wat blijft er dan nog over van je geloofwaardigheid en leiderschap?

"Wie laten we vrij? Jezus van Nazareth of Barabas?" En het volk riep: "Barabas!" De misdadiger ging vrijuit. 

  

Wat we gisteren hebben gezien is het bewijs dat politiek een poppenkast is. Een spel.

Maar het echte leven is geen spel. In de samenleving zijn serieuze problemen waar gewone mensen slachtoffer van worden. De politici bepalen wel de levens van échte mensen. Zij zitten er voor óns! Onze voorouders hebben gestreden voor een democratische rechtsstaat en het is ontluisterend te zien hoe de integriteit nu verloren heeft van de macht.

En precies dát ontbreken van tegenmacht is waar Pieter Omtzigt zich al jaren voor inzet en waarom hij zo populair is bij het volk. En waarom dit zo’n belangrijk debat was.

Met deze uitkomst is het wantrouwen van de burger naar de overheid nog groter geworden. Als Rutte werkelijk het landsbelang zou dienen stapte hij op.

In tijden van crisis is het spelen van dit politiek spel ronduit beledigend richting het volk. In tijden van crisis en als de basis wankelt, hebben we juist behoefte aan mensen die je kan vertrouwen en waar je op kan bouwen. Volksvertegenwoordigers die samenwerken in het belang van het landHet mag staatsrechtelijk dan wel te verklaren zijn, soms vraagt de tijd om rigoreuze keuzes.

 

Saillant detail is dat demissionair premier Rutte en demissionair minister Ollongren op 31 maart jl., iets opmerkelijks hebben gedaan waar je nu niemand over hoort. Graag uw aandacht.

Er zijn zes (!) voorstellen ingediend voor Grondwetswijzigingen die de democratie nog verder uithollen. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen Deze wijzigingen geven de regering meer macht, en leiden tot minder (bewegings)vrijheid en zeggenschap voor de burger. Ingediend door een regering die officieel al is ontslagen door ons, het volk.

Het kruis dat we als samenleving moeten dragen is zwaar maar we zullen de democratie er nooit aan ophangen. Het verzet groeit en de hoop is gevestigd op de mensen die zich verenigen, die gaan samenwerken. We hebben dit ook gezien in de Tweede Kamer. De nieuwe partijen zijn autonoom en eensgezind waar het de democratische waarden betreft. Er waait een frisse wind, een integer geluid. Het wantrouwen tegen de oude partijpolitiek en de Rutte doctrine werd door 13 van de 17 fracties uitgesproken. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou de coalitie geen meerderheid meer hebben. Gisteren zijn we daarom ook een nieuwe weg ingeslagen.

 

Het is een kwestie van tijd, want waar één schaap over de dam is....De nieuwe generatie integere volksvertegenwoordigers geeft hoop voor een herstel van de democratische rechtsstaat. Tevens ben ik ervan overtuigd dat steeds meer mensen binnen de gevestigde orde tot de conclusie komen dat hun eigen waarden niet langer verenigbaar zijn met deze machtspolitiek.

Verandering, we zitten er midden in, maar het doet nu nog wel pijn.

 

 

Barbara Le Noble (april 2021)