• Human Design Systeem
  • Bewust ouderschap
  • Onderwijs
  • Relaties
  • Grote mensen doen alsof

Geometrische patronen

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 21:21

Geometrische Patronen

(originele tekst van Mary Ann Winniger)

"Dit beeld fascineert me - het is de beweging van sterren in onze Melkweg.

De gegevens zijn verzameld met de Gaia-ruimtetelescoop in Europa, en voorspellen hoe sterren de komende 400.000 jaar langs de hemel zullen bewegen. Het heeft ook de precieze positie van meer dan 1,8 miljard sterren uitgezet.

 

Voorspellingen op basis van patronen. De beweging van de planeten van ons zonnestelsel in een baan om onze zon; de beweging van sterren voor de komende 400 duizend jaar ... en dan is er de mysterieuze radiostraal van een melkwegstelsel op 3 miljard lichtjaar afstand. En dit signaal herhaalt zich elke 157 dagen - precies op schema.

 

Voor mij is de diepte van de patronen die overal in het bestaan ​​worden aangetroffen, verbijsterend. Wiskunde wordt vaak de wetenschap van patronen genoemd.

Gottfried Leibniz

De binaire code die wordt gebruikt in digitale computers waar er slechts twee mogelijke toestanden zijn, 0 en 1; uit en aan. Het zijn allemaal patronen die zich herhalen. In een ‘rabbit hole’ ontdekte ik dat de basis voor binaire code is uitgevonden door een Duitse wiskundige, Gottfried Leibniz in 1689.

En 1689 is het begin van de Global Consciousness Cycle van de Cross of Planning die begon in 1615. En deze 400+ jaar hebben ons gebracht tot deze huidige tijd - waar alles in ons leven is gebaseerd op de binaire code. Hoe zou ons leven zijn zonder computers en alles wat de binaire codering ons heeft gebracht? Het was het thema voor de evolutie van de mensheid!

De I'Ching

Wat ik ook interessant vond, is dat Leibniz gefascineerd raakte door de I'Ching (The Book of Changes) en hoe de hexagrammen overeenkwamen met de binaire getallen - met behulp van 64 hexagrammen van zes-bits visuele binaire code.

Patronen. Alles in ons leven is een patroon.

 

Ik hield van fractals zelfs vóór Human Design, toen ik door Mandelbrot-afbeeldingen werd geraakt- dit zijn zulke prachtige afbeeldingen. Pas sinds Human Design heb ik het leven en het universum vanuit een meer wetenschappelijke blik bekeken. Niet dat ik het begrijp! Maar ik hou ervan om door rabbit holes te graven en te zien wat ik zie. Zoveel jaren hield ik me bezig met ‘spiritualiteit’ - denkend dat het mystieke het gewone leven te boven ging. Toen ik in 1994 een klein boekje over Human Design ontving van een vriend, stelde het me in eerste instantie niet gerust. Vanuit de spirituele wereld waarin ik leefde – Human Design voelde allemaal zo mentaal.

Nu zie ik de dingen zo anders. Het mystieke is het gewone of het gewone is het mystieke. Maar dat werd pas waar toen ik het leven als mezelf leefde. En dat het allemaal deel uitmaakt van het zich ontvouwende universum. Dus alle patronen, de fractals, de sterren, ikzelf ... het is allemaal hetzelfde. Zoals Ra heeft gezegd: "Ik ben het en ik ben het." Wat interessant was aan fractals, is dat het nooit eindigende patronen zijn. Ze worden in feite gemaakt door een eenvoudig proces keer op keer te herhalen in een voortdurende terugkoppeling. Tijdens het schrijven van dit bericht ging ik een ander konijnenhol in en vond Fibonacci - een andere beroemde wiskundige, maar deze keer uit Italië en uit de middeleeuwen. De bovenstaande afbeelding is een wiskundig gekleurde tekening van wat hij ontdekte. Is het niet mooi? Het heet de gulden snede. Ik ga het niet eens proberen uit te leggen. Het was het beeld - de spiraal die me intrigeerde. Ons universum bestaat uit deze spiraalvormige patronen - het zijn onze sterrenstelsels! En ons leven is ook gevuld met dergelijke spiraalontwerpen: de dubbele DNA-helix ... orkanen ... een vingerafdruk ... bloemen ... en maar door. Ze hebben allemaal een spiraalvormig ontwerp. Ze zijn niet willekeurig. Het is het patroon en het is de gulden snede. Overal zijn patronen zichtbaar. Ik voel dat het deze patronen zijn waar Ra naar verwees toen hij Human Design de ‘Maya Mechanics’ noemde. Toen ik "Mechanica" opzocht, vond ik een heel eenvoudige definitie: "een tak van fysische wetenschap die zich bezighoudt met energie en krachten en hun effect op lichamen". Past dat niet perfect bij Human Design?"


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.